Conferentie Kansrijke Taal: inschrijving geopend

13 december 2017

Woensdagmiddag 4 april organiseert Stichting Kansrijke Taal een conferentie voor leerkrachten en leidinggevenden die op hun school met Kansrijke Taal werken. In de Amershof in Amersfoort stellen we de stand van zaken vast: wat is een succes en wat kan beter? 

Lees verder

Kansrijke Taal pleit voor een herwaardering van 'voortgezet technisch lezen’ op conferentie van de Vereniging van Taalspecialisten

6 december 2017

Het thema van de najaarsconferentie van de vereniging van Taalspecialsten was geletterdheid.nu. Het thema bracht Cissy Verheijen en Henk Hansma van Kansrijke Taal op de koning en de compilatie van de troonrede van Arjen Lubach. Kennelijk vindt ook hij het moeilijk: een tekst voorlezen met pauzes op de goede plek. Een terugval in technisch lezen kan de beste overkomen.

Lees verder

Nieuwe kaarten gevonden teksten lezen groep 3-4

29 november 2017

Nieuwe kaarten die behulpzaam zijn om leeskilometers te maken. Kinderen in groep 3 en 4 leggen een plakboek aan met (delen van) teksten die ze al kunnen lezen. Na het doornemen van de opdrachtkaart kunnen kinderen de activiteit grotendeels zelfstandig uitvoeren met behulp van de ideekaarten. De opdrachtkaart heeft iconen als geheugensteuntje bij de tekst. Je vindt de kaarten in de werkplaats.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief. Uitschrijven kan door een e-mail te sturen maar info@kansrijketaal.nl

Spelen met taal

Leuk tussendoor en je leert er ook van: spelen met woorden. Help ons de verzameling niemen, tongbrekers en onderweg gevonden taal uit te breiden. Palindromen van ojbs De Ieme in Veghel.